CID BAZA ČLANOVA

powered by DEKRA ZapošljavanjeDobro došli na stranice Hrvatskog Instituta Direktora!


Hrvatski Institut Direktora je neovisna, dobrovoljna i neprofitna udruga fizičkih i pravnih osoba osnovan u Splitu, 06. srpnja 2007. god., s osnovnim ciljem djelovanja da se funkcija direktora, članova upravnih i nadzornih odbora obavlja kao zasebna interdisciplinarna profesija.

Hrvatski Institut Direktora je ravnopravni član Europske konfederacije udruženja Direktora – ecoDa i nezavisni je glas koji teži izvrsnosti u onome što radimo. Obrazovni program i konferencije, politika rada, vrednovanje radnih skupina s naglaskom na otvorena pitanja korporativnog upravljanja i njeno usuglašavanje sa Europskom Komisijom i Parlamentom su naš doprinos unutar Europske konfederacije Direktora.

Ponosni smo što je naša udruga dugogodišnji pokrovitelj znanstvene konferencije OFEL – u svezi korporativnog upravljanja. Naši članovi su aktivni u znanstveno - istraživačkoj mreži SEE CGAN za razvoj korporativnog upravljanja u jugoistočnoj Europi te u radnim skupinama ecoDa – glasu Direktora u Europi.

Pozivam sve zainteresirane da odvojite nekoliko trenutaka i istražite naš svijet pregledavanjem naše web stranice. Izuzetna mi je čast da nas kontaktirate i pridružite se našim nastojanjima razvoju korporativnog upravljanja u Republici Hrvatskoj.

S poštovanjem,

Dr.sc. Ljiljana Katičić

Predsjednica Hrvatskog Instituta Direktora

Objave

23.10.2016

Darko Tipurić na seminaru Liderove akademije: Državnim tvrtkama treba kopernikanski preokret


20.10.2016Poštovani Predsjedniče Vlade,

Vama osobno i svim članovima Vlade izražavamo iskrenu čestitku ispred Hrvatskog Instituta Direktora.

Hrvatski Institut Direktora je neovisna, dobrovoljna i neprofitna udruga fizičkih i pravnih osoba osnovana u Splitu, 06. srpnja 2007. god., s osnovnim ciljem djelovanja da se funkcija direktora, članova upravnih i nadzornih odbora obavlja kao zasebna interdisciplinarna profesija. Zajedno sa Lider akademijom uz pokroviteljstvo ecoDa iz Bruxellesa organiziramo tijekom ovog mjeseca seminar iz korporativnog upravljanja za članove Uprava, Upravnih odbora te članova NO.

Hrvatski Institut Direktora je ravnopravni član Europske konfederacije udruženja Direktora – ecoDa i nezavisni je glas koji teži izvrsnosti u onome što radimo. Obrazovni program i konferencije, politika rada, vrednovanje radnih skupina s naglaskom na otvorena pitanja korporativnog upravljanja i njeno usuglašavanje sa Europskom Komisijom i Parlamentom su naš doprinos unutar Europske konfederacije Direktora - ecoDa.

Hrvatski Institut Direktora je kontinuirano radio pritisak na sve dosadašnje Vlade RH da se ozakone kriteriji imenovanja za članove Uprava, Upravnih odbora te članova NO.

Hrvatski Institut Direktora Vam daje snažnu podršku kao i partnerstvo kroz kvalitetnu suradnju i konstruktivan rad u cilju ostvarenja uspješnih javnih politika.

S poštovanjem,

Predsjednica Hrvatskog Instituta Direktora
Dr.sc. Ljiljana Katičić

19.10.20162. konferencija iz korporativnog upravljanja u 21 stoljeću
Poslovni tjednik Lider i Centar za istraživanje i upravljanje - CIRU uz visoko pokroviteljstvo Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović kao i Hrvatskog Instituta Direktora na 2. konferenciji iz korporativnog upravljanja u Zagrebu dodijelio je nagradu za najbolju praksu korporativnog upravljanja u Hrvatskoj Atlantic Grupi, koju je ovdje predstavljao Emil Tedeschi, a kome je nagradu uručio Nikica Valentić, izaslanik predsjednice RH.

– Postoji duboko nerazumijevanje po pitanju korporativnog upravljanja i to kod političke, kao i akademske zajednice. Duboko nerazumijevanje postoji o upravama kompanija, posebno o dioničkim društvima, o ulozi uprava, nadzornih odbora i skupština. Postoji nerazumijevanje prilikom imenovanja ministara za članove nadzornih odbora, izjavio je Emil Tedeschi.

– Ljudi uzimaju funkcije misleći da pridonose rješavanju problema, a pritom se izlažu sukobu interesa – zaključio je.

Nagrade za izvrsnost u korporativnom upravljanju dobili su AD PLASTIK, ERICSSON NIKOLA TESLA, HRVATSKI TELEKOM, KONČAR ELEKTROINDUSTRIJA, MIV – Metalska industrija Varaždin, a priznanja za izvrsnost dobili su još i PODRAVSKA BANKA, PIK RIJEKA te OPTIMA TELEKOM.

Nagrade su dodijeljene na temelju rada Istraživačkog tima CIRU – a koji je analizirao rezultate svih dioničkih društava na redovitom i službenom tržištu Zagrebačke burze, te na osnovi dostavljenih upitnika i po SEECGAN metodologiji definirao ocjenu korporativnog upravljanja.

Dr.sc. Ljiljana Katičić


Najave

17.10.2016

OFEL 2017

5th International OFEL Conference on Governance, Management and Entrepreneurship
The Paradoxes of Leadership and Governance in the Postmodern Society
7th–8th April 2017
Dubrovnik, Croatia

CALL FOR PAPERS


OFEL 2017 - Fourth Call for Papers.pdf

29.9.2016


Newsletter: Autumn Newsletter 201626.9.2016


Osvojite stipendiju za dvomjesečni seminar “Korporativno upravljanje” u organizaciji LIDER akademije!


26.9.2016


DAN VELIKIH PLANOVA - 8. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA


23.9.2016


Get registered for the 4th webinar of our series!
Subject: EU/US boards’ approach to cyber risk governance: towards a common view?
Time: 14th October 2016 at 15.00 CET, 14.00 GMT
Organizers: The webinar is being hosted by the European Confederation of Directors' Associations (ecoDa), AIG, the Federation of European Risk Managers' Associations (FERMA) and in close cooperation with the Internet Security Alliance (ISA).
Speakers: Keynote Speakers: John Carlin (US Assistant Attorney General - National Security) & Mark Hughe (CEO BT Security). The Keynote speeches will be followed by a debate with Philippe Cotelle (Airbus Defence & Space) and Mark Camillo (AIG).
Roger Barker (IoD/ecoDa) will moderate the debate.
A unique chance to get insights on the way the US federal government is supporting business to mitigate the cyber risk; how US Boards are tackling this issue and if they perform better than EU Boards.

WEBINAR - 14 October 2016

27.8.2016


SEMINAR: KORPORATIVNO UPRAVLJANJE – za članove nadzornih i upravnih odbora te upravnih vijeća

Korporativno upravljanje za sadašnje i buduće članove nadzornih i upravnih odbora te upravnih vijeća, seminar je koji će se u organizaciji Lider akademije održati od 21. listopada do 17. prosinca, a na kojemu će se u 50 nastavnih sati temeljito razraditi svi procesi i ciljevi korporativnog upravljanja.

15.6.2016

OFEL 2017, CIRU


Sponzori:

DEKRA